Paragliden op zondag 30 juni 2019!

Je hebt ze vast al wel eens gezien boven de Boskamp en Olst; Paramotoren. Opstijgen vanaf de grond waarna je zo vrij als een vogel door de lucht heen vliegt. Het kan op het Zomerfestival Boskamp 2019, alleen dan zonder ronkende motor op je rug. Echt zo vrij als een vogel dus!

In samenwerking met het professionele team van Action Pilots kan je op zondag 30 juni 2019 een tandemvlucht maken vanaf het evenemententerrein van het Zomerfestival Boskamp.

Paragliden in het kort:

Om te beginnen krijg je een duidelijke instructie over je tandemvlucht. Na deze instructie is het tijd om de lucht in te gaan. Je wordt gekoppeld aan een ervaren paraglider. Er wordt een lierkabel van zo’n 700 meter aan jou en de paraglider gekoppeld. Deze wordt aangespannen waardoor je naar voren wordt getrokken. Een paar pasjes zijn maar nodig om de lucht in te komen. De kabel blijft nog even aangekoppeld om hoger de lucht in te komen totdat je rond de 200 à 300 meter hoogte bent aangekomen. Wanneer je op deze hoogte bent aangekomen wordt de kabel afgekoppeld. Door de parachute blijf je zo’n 5 a 10 minuten* in de lucht met een geweldig uitzicht over de Boskamp en verder!

Enthousiast geworden? Boek nu jouw vlucht op deze pagaina! Kosten: €35 per vlucht.

* De duur van de vlucht is afhankelijk van de thermiek in de lucht. Het is daarom van te voren niet exact te voorspellen hoe lang de vlucht zal duren.

De vluchten vinden plaats op zondag 30 juni 2019 tussen 10:00 uur en 16:00 uur vanaf een locatie in de buurt van het evenemententerrein. Er zijn twee start en landingsbanen dichtbij het evenemententerrein. De route hier naar toe zal worden aangeduid met borden vanaf de hoofdingang van het evenemententerrein. Deze vluchten worden ingedeeld in tijdsblokken van een uur. Zorg er voor dat je minimaal een kwartier van te voren aanwezig bent op de startlocatie en dat je een geldig identiteitsbewijs kunt tonen.

Overzicht van de verschillende tijdblokken:

10:00 – 11:00 09:45 aanwezig 8 vluchten
11:00 – 12:00 10:45 aanwezig 8 vluchten
12:00 – 13:00 11:45 aanwezig 8 vluchten
13:00 – 14:00 12:45 aanwezig 8 vluchten
14:00 – 15:00 13:45 aanwezig 8 vluchten
15:00 – 16:00 14:45 aanwezig 8 vluchten

Klik hier om naar de website van Action Pilots te gaan.

Kies hieronder je tijdblok en boek je vlucht!

Voor aanvang van de vluchten moet er een verklaring getekend worden. Deze verklaring vind je alvast hier. We vragen hier alvast rekening mee te houden voordat u een vlucht boekt.

Veelgestelde vragen

De kosten voor één vlucht zijn €35,00. Deze kosten kunnen contant (graag gepast) betaald worden bij de aankomst op de start en landingslocatie. We hebben ervoor gekozen om de betaling te doen bij aanvang van de vluchten omdat we afhankelijk zijn van de weersomstandigheden.
Paragliden is een activiteit waarbij we afhankelijk zijn van het weer. Windrichting, windkracht, temperatuur en neerslag die effect kunnen hebben op het wel/ niet doorgaan van de vluchten. We zullen uiterlijk om 09:00 uur een bericht op onze social media kanalen publiceren met informatie over de vluchten. Gaan de vluchten niet door? Niet getreurd…. Er zijn op zondag genoeg andere activiteiten, dus kom gezellig naar de tent 😊 Facebook: https://www.facebook.com/zomerfestivalboskamp/ Instagram: https://www.instagram.com/zomerfestivalboskamp/
Eigenlijk is dat nauwelijks te zeggen omdat we geheel afhankelijk zijn van de weerscondities. Een gemiddelde vlucht duurt tussen de 5 en de 10 minuten. Een enkele keer is het thermisch en blijven we langer boven, maar het valt niet te voorspellen of en wanneer dat gebeurt. Gewoon een kwestie van geluk hebben dus.
Op het ticket die je ontvangt na het bestellen van je vlucht(en) op het opgegeven emailadres staat het gereserveerde tijdvak. Gelieve een kwartier voor de start van je gereserveerde tijdvak aanwezig zijn.
Betaling van de gereserveerde vlucht kan gedaan worden voor de vlucht. U kunt contant betalen (gelieve gepast) of via een Tikkie. U kunt niet pinnen. Ook betalen met munten is niet mogelijk.
We zijn te gast op het land waar deze activiteit plaats vindt. Daarom zijn onder andere vanwege het besmettingsgevaar huisdieren niet toegestaan.
We adviseren stevige berg- sport-, of werkschoenen te dragen, die ook de enkel steun bieden. Het dragen van kleding waarin je makkelijk beweegt, vuil mag worden en tegen een stootje kan (bijv. lange broek, shirt/jas met lange mouwen) is eveneens aan te bevelen. Je kan struikelen in de wei tijdens start en landing. Tijdens de vlucht is het niet kouder dan op de fiets. Het gebruik van een zonnebril raden we ook altijd aan.
Foto’s maken is natuurlijk mogelijk. Alleen tijdens de start en landing kun je de camera niet gebruiken. Zorg er in ieder geval voor dat je camera bijvoorbeeld middels een touw geborgd zit, zodat hij niet tijdens de vlucht naar beneden kan vallen.
Nee. Er zijn zelfs speciale zitjes beschikbaar voor kinderen tot 35 kg.
Personen tot zo’n 100 kg kunnen probleemloos mee. Bij voldoende wind is de start eenvoudig en kan een behoorlijke hoogte worden bereikt. Bij windstil weer is de start lastiger en kom je, vanwege het grote gezamenlijke gewicht, niet zo hoog. Tevens is het bij zwaardere passagiers nog belangrijker dat ze goed ter been zijn. Omdat de tandempiloten van Action Pilots normaal op standaard locaties vliegen en het terrein van het Zomerfestival Boskamp dus ʼonbekendʼ is, hebben we er voor gekozen het maximale toegestaande gewicht vast te stellen op 100kg per passagier.
Nee, er is meestal niet veel inspanning vereist. Je moet normaal kunnen lopen om te helpen bij de start en de landing. Hoe meer wind, hoe minder er gelopen hoeft te worden. Bij volledig windstil weer is er wel eens een klein sprintje nodig, maar je wordt daarbij geholpen door de lierkabel.
Nee, personen van alle leeftijden kunnen deelnemen!
Paragliden is een luchtsport en brengt dus per definitie risico’s met zich mee. Ongevallen in de luchtvaart worden vrijwel altijd veroorzaakt door fouten van betrokkenen. Daarom zijn de tandempiloten van Action Pilots zeer ervaren met speciale opleidingen, trainingen en brevetten. Action Pilots stelt aan hun tandempiloten hogere eisen dan verplicht. Veelal zijn ze zelfs instructeur met jaren ervaring en vele honderden vlieguren aan de tandem. De uitrustingen zijn van superieure kwaliteit en worden jaarlijks conform de eisen gekeurd. Voor aanvang van de vluchten zou er een verklaring getekend moeten worden. Deze verklaring vind op: http://www.zomerfestivalboskamp.nl/wp-content/uploads/2019/05/APP-Deelnemer-verklaring-tekstzijde-2019.pdf. Ga je hier niet mee akkoord? Dan is meevliegen helaas niet mogelijk.
Action Pilots Paragliding heeft een aansprakelijkheidsverzekering bij de Luchtvaartpool. Ziektekostenverzekeraars sluiten de medische kosten als gevolg van een ongeval met paragliden NIET uit. Bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen worden dit soort activiteiten vaak WEL uitgesloten van dekking. Wij accepteren geen enkele aansprakelijkheid voor schade die een passagier als gevolg van een van onze activiteiten lijdt. Er gaat gelukkig erg weinig fout en de grootste schade is meestal slechts wat vuile kleding of een paar blauwe plekken. Toch benadrukken we nogmaals: paragliding is een risicosport.
Nee, helaas is dit niet mogelijk. Er zal één lierkabel gebruikt worden voor de start van de vlucht. Aan deze lierkabel kan maar één tandempiloot met passagier opgetrokken worden.
Wij snappen dat een alcoholische versnapering lekker is tijdens het Zomerfestival Boskamp. Echter staat veiligheid altijd voorop en is het onder invloed zijn van alcohol (en andere verdovende middelen) NIET toegestaan tijdens het paragliden. Bent u van plan om alcohol te nuttigen op zondag 30 juni? Dan vragen wij u een tijdblok te kiezen die hier voor plaats vindt. Zo houden we het veilig en voorkomt u dat u vlucht alsnog niet door kan gaan. Andersom zouden wij het natuurlijk ook zeer op prijs stellen dat als u niet van plan bent om alchol te nuttigen, dat u een vlucht boekt die later op de middag plaats vindt.